Ivica Dačić: Bilateralni odnosi Srbije i Katara kreću se uzlaznom putanjom, potrebno dati podstrek unaprđenju ekonomske saradnje Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji učestvuje na Doha forumu u Kataru, imao je odvojene bilateralne sastanke sa premijerom Države Katar Abulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem i potpredsednikom Saveta ministara i ministrom inostranih poslova Države Katar, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijijem.

U oba razgovora istaknuto je da su bilateralni odnosi Srbije i Katara dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, kao i da se ove godine navršava trideset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države što je i obeleženo na simboličan način.

Sagovornici su se složili da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se dao podstrek unapređenju saradnje na ekonomskom planu gde postoje veliki neiskorišćeni potencijali.

Tokom razgovora razmenjena su mišljenja i o najvažnijim regionalnim i svetskim pitanjima uz veliki stepen razumevanja za izazove u savremenim međunarodnim odnosima sa kojima se veliki broj država suočava.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pozive svojim sagovornicima da posete Srbiju.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.