Ivica Dačić na svečanom otvaranju Doha Foruma Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju Doha forumu u Kataru.

Tema ovogodišnjeg, 19. foruma, je „Globalno upravljanje u multipolarnom svetu”.

Na ceremoniji svečanog otvaranja učestvovao je veliki broj svetskih lidera među kojima se izdvajaju predsednik Ruande, predsednik Jermenije, premijer Malezije, premijer Somalije, ministar trgovine SAD-a, ministri inostranih poslova Slovačke, Turske i dr.

Šef srpske diplomatije susreo se i sa velikim brojem svojih kolega sa kojima je razmenio mišljenja o aktuelnim svetskim temama. U razgovorima je istaknuta važnost redovnih susreta i jačanja dijaloga među svetskim liderima na forumima poput ovog.

Ministar Dačić imao je priliku i da ponovo razgovara i sa Ivankom Tramp, savetnicom predsednika SAD-a, sa kojom se u septembru ove godine sureo u Njujorku.

Forum u Dohi se održava pod pokroviteljstvom katarskog emira. Ministar Dačić učestvuje na Forumu na poziv potpredsednika Saveta ministara Države Katar i ministra inostranih poslova, šeika Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.