Најновије

Тома Фила: Зиберај је заслепљен мржњом Вести

 

Господин Зиберај је недавно објавио “доказ” на основу кога каже “да треба покренути одговорност Ивице Дачића за злочине на Кососву ….”.

 

Зиберај је толико заслепљен мржњом да не види да својом изјавом износи ПРАВИ ДОКАЗ да се руководство Социјалистичке партије Србије 17. фебруара 1999. залагало само за мир, политичко решење и равноправност свих народа на Косову и Метохији.

 

Записник са седнице Извршног одбора СПС који помиње Зиберај а коме је присуствовао Ивица Дачић је био међу документима које је разматрао Хашки трибунал у предмету Милутиновић и остали и закључио да је “… делегација СРЈ дошла у Рамбује у доброј вери да постигне споразум ……. и да делегација СРЈ није одговорна за пропаст преговора у Рамбујеу …”. Доминантан закључак са те седнице у драматичном тренутку за судбину Србије гласи:

 

“Грађани Републике Србије, руководство РС и СРЈ и релевантне политичке странке јединствени су у ставу да се проблеми на Косову и Метохији могу трајно решити само мирним путем уз пуно поштовање принципа равноправности свих националних заједница и суверенитета и територјалног интегритета РС и СРЈ.”.

 

Нажалост уместо мировног споразума уследила је агресија НАТО на СРЈ. Почео је бруталан рат у коме су страдали бројни цивили на обе стране. Бројним грађанима Србије је суђено и у Хагу и у Србији и зато што та правда није била целовита формиран је Специјални суд који управо прозива окривљене. Међу њима се никада неће наћи Ивица Дачић што, поред осталог, доказује и документ који наводи Зиберај.

 

Напротив, Ивица Дачић се и данас залаже за мирно и компромисно политичко решење Косовског питања и те ставове током протеклих година износи дневно на међународној сцени и тиме може да се поноси.

 

Зиберајев политички аутогол је само израз панике у Приштини пред избијањем истине на видело и неминовним позивом на одговорност за недела која су учинили.

 

Тома Филa

члан Председништва Социјалистичке партије Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.