Toma Fila: Ziberaj je zaslepljen mržnjom Vesti

 

Gospodin Ziberaj je nedavno objavio “dokaz” na osnovu koga kaže “da treba pokrenuti odgovornost Ivice Dačića za zločine na Kososvu ….”.

 

Ziberaj je toliko zaslepljen mržnjom da ne vidi da svojom izjavom iznosi PRAVI DOKAZ da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu i Metohiji.

 

Zapisnik sa sednice Izvršnog odbora SPS koji pominje Ziberaj a kome je prisustvovao Ivica Dačić je bio među dokumentima koje je razmatrao Haški tribunal u predmetu Milutinović i ostali i zaključio da je “… delegacija SRJ došla u Rambuje u dobroj veri da postigne sporazum ……. i da delegacija SRJ nije odgovorna za propast pregovora u Rambujeu …”. Dominantan zaključak sa te sednice u dramatičnom trenutku za sudbinu Srbije glasi:

 

“Građani Republike Srbije, rukovodstvo RS i SRJ i relevantne političke stranke jedinstveni su u stavu da se problemi na Kosovu i Metohiji mogu trajno rešiti samo mirnim putem uz puno poštovanje principa ravnopravnosti svih nacionalnih zajednica i suvereniteta i teritorjalnog integriteta RS i SRJ.”.

 

Nažalost umesto mirovnog sporazuma usledila je agresija NATO na SRJ. Počeo je brutalan rat u kome su stradali brojni civili na obe strane. Brojnim građanima Srbije je suđeno i u Hagu i u Srbiji i zato što ta pravda nije bila celovita formiran je Specijalni sud koji upravo proziva okrivljene. Među njima se nikada neće naći Ivica Dačić što, pored ostalog, dokazuje i dokument koji navodi Ziberaj.

 

Naprotiv, Ivica Dačić se i danas zalaže za mirno i kompromisno političko rešenje Kosovskog pitanja i te stavove tokom proteklih godina iznosi dnevno na međunarodnoj sceni i time može da se ponosi.

 

Ziberajev politički autogol je samo izraz panike u Prištini pred izbijanjem istine na videlo i neminovnim pozivom na odgovornost za nedela koja su učinili.

 

Toma Fila

član Predsedništva Socijalističke partije Srbije

Teme:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.