Најновије

Никодијевић у дводневној посети Подгорици Београд

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и секретар за управу Никола Прелевић били су гости градоначелника Подгорице Ивана Вуковића поводом учешћа на Првом инвестиционом форуму у Подгорици и обележавања прославе дана овог града.

Никодијевић је овом приликом представио најважније пројекте који се реализују у Београду, наводећи да је у граду активно или је у припреми скоро 2.000 градилишта. Као најзначајније је истакао „Београд на води”, изградњу метроа, унапређење управљања отпадом у Винчи, изградњу мостова и тунела, као и бројне друге инвестиције које су од значаја за функционисање спрске престонице.

– Београд има боље приходе, финансијски је стабилан и може да финансира и решава проблеме које годинама није могао. Буџет Града Београда за 2020. годину је рекордно висок и износи 1,2 милијарде евра, што је готово 50 одсто више него него 2013. године, када је садашња коалиција преузела управљање Београдом – нагласио је Никодијевић, и додао да се Београд развија у добром правцу, да је запосленост у граду све већа и да су плате реално веће.

Председник Скупштине Града Београда је изразио задовољство што Подгорица слави празник града управо на дан ослобођења од фашизма и захвалио на позиву да учествује у инвестиционом форуму. Он је изразио наду да ће сарадња два града бити све успешнија и разноврснија.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић је истакао да Подгорицу и Београд повезује много тога, те да економски односи две државе константно напредују.

Саговорници су се сложили да се два града суочавају са сличним проблемима и изазовима, а један од најизраженијих је недостатак одговарајуће саобраћајне инфраструктуре.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.