Nikodijević u dvodnevnoj poseti Podgorici Beograd

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i sekretar za upravu Nikola Prelević bili su gosti gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića povodom učešća na Prvom investicionom forumu u Podgorici i obeležavanja proslave dana ovog grada.

Nikodijević je ovom prilikom predstavio najvažnije projekte koji se realizuju u Beogradu, navodeći da je u gradu aktivno ili je u pripremi skoro 2.000 gradilišta. Kao najznačajnije je istakao „Beograd na vodi”, izgradnju metroa, unapređenje upravljanja otpadom u Vinči, izgradnju mostova i tunela, kao i brojne druge investicije koje su od značaja za funkcionisanje sprske prestonice.

– Beograd ima bolje prihode, finansijski je stabilan i može da finansira i rešava probleme koje godinama nije mogao. Budžet Grada Beograda za 2020. godinu je rekordno visok i iznosi 1,2 milijarde evra, što je gotovo 50 odsto više nego nego 2013. godine, kada je sadašnja koalicija preuzela upravljanje Beogradom – naglasio je Nikodijević, i dodao da se Beograd razvija u dobrom pravcu, da je zaposlenost u gradu sve veća i da su plate realno veće.

Predsednik Skupštine Grada Beograda je izrazio zadovoljstvo što Podgorica slavi praznik grada upravo na dan oslobođenja od fašizma i zahvalio na pozivu da učestvuje u investicionom forumu. On je izrazio nadu da će saradnja dva grada biti sve uspešnija i raznovrsnija.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je istakao da Podgoricu i Beograd povezuje mnogo toga, te da ekonomski odnosi dve države konstantno napreduju.

Sagovornici su se složili da se dva grada suočavaju sa sličnim problemima i izazovima, a jedan od najizraženijih je nedostatak odgovarajuće saobraćajne infrastrukture.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.