Nikola Nikodijević: Grad plaća četvrti pokušaj vantelesne oplodnje Beograd

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević inicirao je da Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda izradi dopunu odluke kako bi se svim parovima prijavljenim na konkurs omogućilo finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.

On je podsetio da je Skupština grada 25. jula ove godine usvojila Odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, odnosno vantelesne oplodnje.

– Grad je opredelio iznos od 30 miliona dinara za sto parova koji su ispunili navedene uslove konkursa. Budući da je odziv građana bio veći i da je ova vrsta finansijske pomoći prijavljenim bračnim parovima značajna olakšica, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda izradi dopunu ove odluke i da se svim parovima prijavljenim na konkurs omogući finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku grada – rekao je Nikodijević.

On je istakao da Grad Beograd posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem podsticanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

– S ciljem podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koju daje Republika Srbija – kazao je Nikodijević i dodao da je neophodna podrška s obzirom na to da su sve beogradske opštine registrovale negativnu stopu prirodnog priraštaja.

Nikodijević je naglasio kako je uveren da će, sledeći politiku Vlade Republike Srbije i predsednika republike Aleksandra Vučića o novim merama populacione politike, odbornici Skupštine Grada Beograda podržati ovu inicijativu.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.