Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Локалне самоуправе важан фактор за испуњење Агенде 2030 Вести

Свака јединица локалне самоуправе треба да направи свој програм према коме ће остваривати циљеве усмерене ка побољшању услова живота људи у Србији, рекла је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику и председница Међуресорне радне групе за спровођење Агенде 2030, Славица Ђукић Дејановић на скупу у Београду.

Ђукић Дејановић је за Танјуг рекла да је за остваривање 17 циљева које обухватају Агенду 2030 кључан рад сваке средине појединачно.

„Јединице локалне самоуправе треба да имају своје програме и да убаце своје циљеве који су им приоритетни, јер ако су здравство, запошљавање на вишем нивоу онда то значи већи број запослених у свим сферама“, истакла је Ђукић Дејановић.

Како је навела, направљени су значајни кораци у реализацији економских, социјалних, еколошких и других циљева, и додала да велики изазови тек предстоје.

„Нема циља који смо савршено одрадили, али морамо више да радимо на повећању видљивости самих циљева, како би свака средина знала како треба да реагује“, поручила је Ђукић Дејановић.

Агенда 2030 са свих 17 циљева укључује три оквира одрживог развоја, а то су економски раст, социјална укљученост и заштита животне средине.

Извор и фото: РТВ/Танјуг