Најновије

Гостовање Вање Вукића у емисији “Панорама” на Студију Б Вести

Вања Вукић, члан Председништва Социјалистичке партије Србије и шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића, гостовао је у емисији Панорама на Студију Б.

Говорећи о привредно-економским питањима и стандарду грађана Србије, Вања Вукић је рекао да су плате овога месеца у јавној управи повећане између 8 и 15 одсто и да ће у следећој години привредни раст бити још већи. Такође је указао да је изградња Моравског коридора најважнија инвестиција за Србију. Истакао је и значај “мини Шенгена” за све грађане Србије:
“Србија је земља која има највећи број трговинских споразума са земљама у свету, а захваљујући ‘мини Шенгену’ грађани ће моћи да се слободније крећу и лакше запошљавају”.

На питање о Косову и Метохији, Вања Вукић је подсетио да је 17 земаља повукло признање тзв. Косова, што ће довести до повлачења признања других земаља:
“Много је теже наговарати државе да промене одлуку коју су донеле и да повуку признање. Да смо раније водили овакву спољну политику, многе државе не би признале тзв. Косово и положај Србије би био знатно бољи. Поред тога, Ивица Дачић је успео да наговори 17 држава да повуку признање”.

Говорећи о односима између Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, Вукић је казао да су односи јако добри и да те односе граде Александар Вучић и Ивица Дачић: “СНС и СПС су коалициони партнери и деле одговорност за рад у Влади”.

“Грађанима Србије желим срећне новогодишње и божићне празнике. Пожелео бих им пуно успеха, среће, здравља, већи наталитет, веће плате и пензије, већи број земаља које ће повући признање независности тзв. Косова….
и надам се да ће им ова Влада остварити све те жеље”, поручио је Вања Вукић.

Емисија Панорама посвећена је социјално-економским питањима и унутрашњој и спољној политици Србије. Поред Вање Вукића, гости су били шеф Одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Београда Александар Мирковић и Лав Пајкић, водитељ емисије Контравизија на ТВ Пинк.