Ми социјалисти увек ћемо бранити Србију од свих оних који јој не мисле добро Посланичка група

Снежана Пауновић, народна посланица Социјалистичке партије Србије говорила је као овлашћена представница о Листи кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије. 

Социјалистичка партија Србије траје у континуитету 29 година и грађани чију судбину делимо то препознају. Данима се суочавамо са бројним неоснованим оптужбама које долазе од стране нама добро познатих и декларисаних непријатеља.

„Пред нама данас је данас на дневном реду дискусија о кандидатима за избор недостајућа три члана РЕМ-а. Да, могла бих да се сложим да се можда окаснило са овим избором, али никада није касно да се заокружи број. Шест чланова РЕМ-а који су до сада обављали свој посао најбоље што су могли, имали су двотрећинску већину која им је била неопходна за одлучивање. Не кажем да је то било идеално, али кажем да је функционисало.

Недостајућа три члана РЕМ-а су изазвала огромну пажњу у српској јавности из  много разлога, па је чак и у самој сали Скупштине Србије, можда та пажња интензивирана. Мени је жао што су колеге напустиле овај простор, хтела сам и ја да поделим ове најлепше жеље, пошто сам схватила да је ово дан једни другима желимо све најлепше. 

Хтела сам да кажем још нешто што није жеља него констатација, а то је да засигурно могу да тврдим да ће у следећем саставу Скупштине Србије бити посланици СПС. Хтела сам да кажем да је тачно да нисмо имали свог кандидата и нисмо предложили свог кандидата Одбору за културу, не зато што нисмо имали кандидата него зато што смо као и коалициони партнер схватили да нам право већине ствара обавезу да дамо шансу опозиционим колегама да се изјасне и дају своје кандидате. Неки од њих су ту шансу искористили, неки нису. То је лично право. Онда су нама кренули да спочитавају наше право да на концу уступимо простор, јер ни то није ваљало, а данас нас оптужују и безброј пута је поменут председник Слободан Милошевић, у различитим контекстима.

Желим овде да кажем две врло важне ствари. Слободан Милошевић је оснивач СПС која на политичкој сцени постоји 29 година. Истина је да су нас многи рушили, смењивали, пробали да униште, чак тог чувеног 5. октобра пробали да сасвим униште идеју социјализма. На њихову жалост народ Србије одлучио је другачије. Социјалистичка партија Србије траје у континуитету 29 година. 

Како су се мењале ситуације, ко је славио дан смрти Слободана Милошевића, ко је саосећао са социјалистима и здраворазумском нацијом која је знала да је то велики губитак, могли бисмо аналитички данас да о томе разговарамо, али то нема никакве везе са предлогом кандидата за РЕМ. Како ће ко од нас појединачно гласати, претпостављати има право свако, тврдити не може нико. 

На крају, оно што морам да кажем, јесте да сам као члан Одбора за културу заиста испред себе имала кандидате који су вредни тога да сваки понаособ буде члан РЕМ. Дакле, не може се оспорити ниједна биографија која се нашла пред Одбором, чак ни у оном ширем контексту. Ево, ту су представници Одбора, а видим и да је председник у сали, и на оном ширем списку који је значио да смо пред собом, као Одбор имали најпре четири кандидата које су предложиле политичке партије. Просто је Одбор, својом већином одлучио да ће се у пленуму наћи Јудита Поповић и Ненад Зорић, када је у питању кандидат Одбора за културу. 

Када су у питању остали предлагачи, опет на моје велико задовољство ни ту нисмо имали неку велику полемику, него су се међу собом договорили и Одбору предложили онолико колико треба, а то је по два кандидата. Ми смо обавили разговор са свим кандидатима и сигурна сам да која год три кандидата од ових шест који су предложени пленум изабере у дану за гласање, РЕМ ће добити три квалитетна члана. 

То је јако важно, све остало што бисмо могли да говоримо било би политиканство, а тиме не желим да се бавим. Потпуно ми је јасно да председник Ивица Дачић, СПС од јуче или неколико дана уназад трпе неосноване оптужбе, оптужбе које су спиноване, оптужбе које су негде из кухиње нама познатих и већ декларисаних непријатеља у лику и делу Беџета Пацолија, Рамуша Харадинаја или чега год. Оптужују се социјалисти и председник СПС за најнеоснованије ствари. Највећи национални пројекат, а то је повлачење признања тзв. Косово се банализује само зато да би се дошло до мало медијског простора или неког политичког профита. 

Сулудо би било бранити се од тога и то социјалисти и председник Дачић никада неће радити, али оно што ћемо сигурно увек радити, то је, бранићемо Србију од свих оних који јој не мисле добро. Због чињенице да ћемо Србију бранити од свих оних који јој не мисле добро, сигурна сам да ће у следећем сазиву Скупштине Србије и те како бити присутни посланици СПС, јер народ чију судбину делимо, то препознаје већ 29 година и сигурно ће то чинити и наредних 29 или 50. 

У том смислу, посланичка група СПС ће дати свој глас некоме од предложених кандидата са ове листе и омогућити да РЕМ од сада ради у свом пуном сазиву, чврсто верујући да ће то умногоме допринети да све оне недостатке које смо сви заједно овде критиковали и чини ми се да су мишљења била неподељена око тога шта не ваља када је у питању рад медија, да ће један комплетан тим Регулаторног тела за електронске медије успети да то каналише и томе стане на крај.“

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.