Најновије

Никодијевић поделио пакетиће штићеницима Дома „Моша Пијаде” Београд

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић посетио је огранак Центра за заштиту одојчади, деце и омладине – Дом „Моша Пијаде” и том приликом штићеницима овог дома поделио новогодишње пакетиће.

Догађају су присуствовали и подсекретар за спорт и омладину Никола Рајичић, заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић, као и WBC шампион Медитерана Марко Николић.

Никодијевић је рекао да у време божићних и новогодишњих празника, односно празника посвећених породици, морамо да будемо подршка деци која одрастају без родитељског старања.

– Желели смо да са децом поделимо део празничне атмосфере и у име Града Београда пошаљемо поруку да деца нису сама, те укажемо на чињеницу да ће увек имати нашу подршку. Трудимо се да из године у годину побољшамо услове у свим домовима на територији града. Настојимо да осавременимо сва средства за рад особља и смештај деце, да обезбедимо што више квалитетних садржаја. Деци која овде бораве желимо да пружимо подршку јер се налазе у најважнијем периоду – одрастања и образовања. Малишани су заиста сјајни, насмејани и расположени, а велику захвалност за то дугујемо и овде запосленом особљу. Без искрене љубави према деци и свом позиву, овај посао се не може обављати квалитетно – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, Град Београд се из године у годину труди да, када су у питању најугроженије категорије становништва, обезбеди спровођење што квалитетније социјалне политике.

– Подсећам да смо ове године у фебруару отворили нову зграду Прихватилишта за децу у Улици Живка Давидовића. У питању је објекат који се простире на 1.700 квадратних метара и опремљен је према најсавременијим стандардима. Наша жеља је да сва деца којима је помоћ неопходна имау све услове за остварење својих потенцијала. Предуслов за то је да се деца осећају пријатно тамо где проводе највећи део времена. Сваке године се у Београду роди око 20.000 деце и трудимо се да будемо подршка малишанима свих узраста, од беба па до основаца и средњошколаца. Захваљујем данашњим домаћинима на лепом пријему и драго ми је да деца имају добре услове за живот. Упркос чињеници да је ово републичка установа, Град Београд ће бити доступан за ову децу како би помогао на било који начин – закључио је Никодијевић.

Програм-менаџер Дома „Моша Пијаде” Љубиша Јовановић захвалио је Граду Београду и Канцеларији за младе на поклонима за малишане и рекао да ће им овај догађај сигурно улепшати празничне дане.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.