Nikodijević podelio paketiće štićenicima Doma „Moša Pijade” Beograd

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević posetio je ogranak Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Dom „Moša Pijade” i tom prilikom štićenicima ovog doma podelio novogodišnje paketiće.

Događaju su prisustvovali i podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić, zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković, kao i WBC šampion Mediterana Marko Nikolić.

Nikodijević je rekao da u vreme božićnih i novogodišnjih praznika, odnosno praznika posvećenih porodici, moramo da budemo podrška deci koja odrastaju bez roditeljskog staranja.

– Želeli smo da sa decom podelimo deo praznične atmosfere i u ime Grada Beograda pošaljemo poruku da deca nisu sama, te ukažemo na činjenicu da će uvek imati našu podršku. Trudimo se da iz godine u godinu poboljšamo uslove u svim domovima na teritoriji grada. Nastojimo da osavremenimo sva sredstva za rad osoblja i smeštaj dece, da obezbedimo što više kvalitetnih sadržaja. Deci koja ovde borave želimo da pružimo podršku jer se nalaze u najvažnijem periodu – odrastanja i obrazovanja. Mališani su zaista sjajni, nasmejani i raspoloženi, a veliku zahvalnost za to dugujemo i ovde zaposlenom osoblju. Bez iskrene ljubavi prema deci i svom pozivu, ovaj posao se ne može obavljati kvalitetno – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd se iz godine u godinu trudi da, kada su u pitanju najugroženije kategorije stanovništva, obezbedi sprovođenje što kvalitetnije socijalne politike.

– Podsećam da smo ove godine u februaru otvorili novu zgradu Prihvatilišta za decu u Ulici Živka Davidovića. U pitanju je objekat koji se prostire na 1.700 kvadratnih metara i opremljen je prema najsavremenijim standardima. Naša želja je da sva deca kojima je pomoć neophodna imau sve uslove za ostvarenje svojih potencijala. Preduslov za to je da se deca osećaju prijatno tamo gde provode najveći deo vremena. Svake godine se u Beogradu rodi oko 20.000 dece i trudimo se da budemo podrška mališanima svih uzrasta, od beba pa do osnovaca i srednjoškolaca. Zahvaljujem današnjim domaćinima na lepom prijemu i drago mi je da deca imaju dobre uslove za život. Uprkos činjenici da je ovo republička ustanova, Grad Beograd će biti dostupan za ovu decu kako bi pomogao na bilo koji način – zaključio je Nikodijević.

Program-menadžer Doma „Moša Pijade” Ljubiša Jovanović zahvalio je Gradu Beogradu i Kancelariji za mlade na poklonima za mališane i rekao da će im ovaj događaj sigurno ulepšati praznične dane.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.