Најновије

САОПШТЕЊЕ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ГО СПС Вести

У седишту Социјалистичке партије Србије одржана је конститутивна седница Извршног одбора Главног одбора којом је председавао Владан Заграђанин, председник Извршног одбора ГО СПС.

На седници је анализирано стање у партијској организацији уочи предстојећих избора.

У циљу веће оперативности и ефикасности у раду Извршног одбора ГО изабрао је потпредседнике Извршног одбора Александру Ђанковић, Слободана Милошевића, Слободана Шоловића и Ђорђа Чабаркапу.

За директора Стручне службе изабран је Ђорђе Чабаркапа.

Чланови Извршног одбора ГО једногласно су подржали закључке Председништва Социјалистичке партије Србије са седнице одржане 25.12.2019. године у којима је подржана државна политика Републике Србије коју води Александар Вучић заједно са СПС и њеним председником Ивицом Дачићем.

Истовремено, Извршни одбор ГО осудио је покушаје срамне дестабилизације државне политике од стране дела опозиције која за циљ има нарушавање националних интереса Србије. Иступањем у јавности СзС је базирајући се на лажима и клеветама покушала да сузбије простор за будуће преговоре око повлачења признања такозване државе Косово, коју води министар спољних послова Ивица Дачић.

Извршни одбор ГО СПС дао је пуну подршку предлогу који је изгласан на Председништву СПС којим се председнику СПС Ивици Дачићу у наредном периоду оставља могућност процене о потенцијалном изласку на заједничкој листи са Александром Вучићем и СНС.

Захваљујући мудрој и државничкој политици Србија је данас респектабилан партнер и истока и запада.

Служба за информисање ГО СПС