Најновије

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИШТВА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ Вести

Председништво Социјалистичке партије Србије је на својој седници једногласно подржало информације председника СПС Ивице Дачића о актуелној политичкој ситуацији у земљи и о припремама за предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе.
Председништво СПС оцењује да је коалиција са Српском напредном странком и Александром Вучићем у протеклих 7 година одлично функционисала у интересу развоја Републике Србије и заштите националних и државних интереса. Тон таквој сарадњи давали су Александар Вучић и Ивица Дачић, својим личним односима и заједничким ангажовањем на бројним државним питањима.
Социјалистичка партија Србије никад није одступила од утврђене заједничке политике, преузимајући тако заједничку одговорност за све одлуке које су доношене. У интересу јединствене државне политике Председништво СПС је једногласно подржало предлог председника Ивице Дачића о стварању заједничке изборне листе са Александром Вучићем и Српском напредном странком за предстојеће изборе, те је овластило Ивицу Дачића да о томе разговара са Александром Вучићем.
Председништво СПС је осудило бескрупулозне нападе на државну политику Републике Србије везану за заштиту нашег територијалног интегритета и борбу за повлачење признања Косова. Циљ таквих напада и лажи јесте заустављање кампање отпризнавања, што потврђује да су у Приштини албански сепаратисти и терористи једва дочекали изјаву Маринике Тепић.
Имајући у виду да је она била и предлагач Декларације о признавању геноцида у Сребреници, јасно је да она, њен шеф Драган Ђилас и Савез за Србију, раде против интереса Републике Србије.
Томе служе и свакодневни напади на руководство Србије и Вучића од стране лидера Савеза за Србију, Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Лутовца и осталих. За време власти Ђиласа, Јеремића и Тадића Косово је, на пример, признало више од 80 земаља, Међународни суд правде је пресудио да једнострано проглашена независност Косова није противна међународном праву и дијалог је пребачен из Уједињених нација у Европску унију.
А у последњих седам година коалиције СНС и СПС 17 земаља је повукло признање Косова, Косово није ушло Унеско и Интерпол, СБ УН је одбацио покушај да се српски народ прогласи геноцидним. Уместо сукоба у региону Вучић је иницијатор идеје о мини Шенгену, остварени су најбољи могући односи са Русијом и Кином, отворени су преговори о чланству у ЕУ.
Из свега овога се најбоље види ко ради у интересу Србије, а ко на радост њених непријатеља.
Председништво СПС је једногласно подржало државну политику Републике Србије коју води Александар Вучић заједно са Социјалистичком партијом Србије и њеним председником Ивицом Дачићем.

Служба за информисање ГО СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.