SAOPŠTENJE PREDSEDNIŠTVA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE Vesti

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije je na svojoj sednici jednoglasno podržalo informacije predsednika SPS Ivice Dačića o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i o pripremama za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.
Predsedništvo SPS ocenjuje da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem u proteklih 7 godina odlično funkcionisala u interesu razvoja Republike Srbije i zaštite nacionalnih i državnih interesa. Ton takvoj saradnji davali su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, svojim ličnim odnosima i zajedničkim angažovanjem na brojnim državnim pitanjima.
Socijalistička partija Srbije nikad nije odstupila od utvrđene zajedničke politike, preuzimajući tako zajedničku odgovornost za sve odluke koje su donošene. U interesu jedinstvene državne politike Predsedništvo SPS je jednoglasno podržalo predlog predsednika Ivice Dačića o stvaranju zajedničke izborne liste sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom za predstojeće izbore, te je ovlastilo Ivicu Dačića da o tome razgovara sa Aleksandrom Vučićem.
Predsedništvo SPS je osudilo beskrupulozne napade na državnu politiku Republike Srbije vezanu za zaštitu našeg teritorijalnog integriteta i borbu za povlačenje priznanja Kosova. Cilj takvih napada i laži jeste zaustavljanje kampanje otpriznavanja, što potvrđuje da su u Prištini albanski separatisti i teroristi jedva dočekali izjavu Marinike Tepić.
Imajući u vidu da je ona bila i predlagač Deklaracije o priznavanju genocida u Srebrenici, jasno je da ona, njen šef Dragan Đilas i Savez za Srbiju, rade protiv interesa Republike Srbije.
Tome služe i svakodnevni napadi na rukovodstvo Srbije i Vučića od strane lidera Saveza za Srbiju, Đilasa, Jeremića, Obradovića, Lutovca i ostalih. Za vreme vlasti Đilasa, Jeremića i Tadića Kosovo je, na primer, priznalo više od 80 zemalja, Međunarodni sud pravde je presudio da jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nije protivna međunarodnom pravu i dijalog je prebačen iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju.
A u poslednjih sedam godina koalicije SNS i SPS 17 zemalja je povuklo priznanje Kosova, Kosovo nije ušlo Unesko i Interpol, SB UN je odbacio pokušaj da se srpski narod proglasi genocidnim. Umesto sukoba u regionu Vučić je inicijator ideje o mini Šengenu, ostvareni su najbolji mogući odnosi sa Rusijom i Kinom, otvoreni su pregovori o članstvu u EU.
Iz svega ovoga se najbolje vidi ko radi u interesu Srbije, a ko na radost njenih neprijatelja.
Predsedništvo SPS je jednoglasno podržalo državnu politiku Republike Srbije koju vodi Aleksandar Vučić zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i njenim predsednikom Ivicom Dačićem.

Služba za informisanje GO SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.