Председник Одбора за спољне послове примио у опроштајну посету амбасадора Ирана у Србији Посланичка група

Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић примио је у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Иран у Србији Хосеина Мола Абдолахија.

Амбасадор Абдолахи захвалио је председнику Обрадовићу на срдачном приступу и сарадњи захваљујући чему је остварена добра парламентарна сарадња двеју држава. Он је оценио да је постигнуто боље међусобно упознавање и утрт пут за унапређење сарадње радних тела два парламента.

Председник Одбора за спољне послове проф.др Жарко Обрадовић оценио је да је у претходном периоду показано како парламенти могу да унапреде међудржавну сарадњу, што може да буде пример другима како се сарадња мећу државама унапређује. Он је изразио задовољство сусретима са иранским колегама, а посебно председником парламента Лариџанијем током трајања 141.скупштине ИПУ која је одржана у октобру у Београду.

„Међународна сцена се брзо мења, мења се распоред снага у свету и Иран и Србија биће у прилици да се чују и да направе кораке ка сарадњи и миру у свету“, поручио је Обрадовић.

У разговору је истакнуто да је важан корак у правцу унапређења сарадње и међусобног упознавања народа било укидање виза и успостављање директне авио линије након 28 година. Такође, остварен је два ипо пута већи обим трговинске размене без обзира на санкције, постигнут је значајан напредак у сарадњи у области одбране, а Иран наставља да подржава територијални интегритет и суверенитет Србије и пружа јој подршку у међународним организацијама,

Саговорници су се сложили да је претходни период формирао нове прилике за даљу сарадњу Србије и Ирана.

Извор: Парламент.рс

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.