Поклон пакетићи стигли до заборављене деце Вести

 

Самохрани отац Драган Насковић из села Одевце, чије двоје деце одраста у штали и коме би о трошку невладине организације “Срби за Србе” требало да на пролеће буде саграђена кућа, каже да су људи добре воље, посебно они који саосећају са породицама које живе у немаштини, стигли и до његовог Душана и Дуње.

Глумац Марко Стојановић, заједно са омладинцима Социјалистичке партије Србије, подружнице из Косовске Каменице, последњи викенд ове године посветио је српској деци која живе у нехуманим условима у изолованим срединама брдско-планинског дијела Каменице.

“Мало је потребно да будемо људи и покажемо да нас Србе краси нешто урођено, нешто што други народи немају, а то је осећај солидарности и неког `урођеног кода` да са другим поделимо последње парче хлеба и да, кад је тешко, будемо с оним коме треба помоћ”, рекао је Стојановић Срни.

Он је навео да су га млади социјалисти из Косовске Камернице позвали да заједно са њима обиђе децу која живе у нехуманим условима и која не знају за “Божић Бату” ни за “Деда Мраза”.

Стојановић је нагласио да њему, као рођеном Београђанину, није требало много да одлучи да посети ту децу, да им бар на тренутак улепша одрастање и да до знања да нису заборављена.

Млади социјалисти су прикупили средства, одвајајући од свог џепарца, за куповину више од 150 новогодишњих и божићних поклона које су испоручили од куће до куће по селима Одевце, Доморовце, Ропотово, Рајановце, Кметовце…

Посете су започели традиционално у недељу пред Нову годину, а завршиће је дан уочи српске Нове године.

Председник младих социјалиста Косовске Каменице Милан Аритоновић каже да је подела новогодишњих и божићних пакетића постала традиционална акција, захваљујући омладинцима који су рођени и одрасли у породицама попут оних чијој дјеци су пакетићи намијењени.

Самохрани отац Драган Насковић из села Одевце, чије двоје деце одраста у штали и коме би о трошку невладине организације “Срби за Србе” требало да на прољеће буде саграђена кућа, каже да су људи добре воље, посебно они који саосјећају са породицама које живе у немаштини, стигли и до његовог Душана и Дуње.

“Моје уплакане очи и радост моје деце говоре све. Ја не знам шта да кажем и како да се захвалим – једино ћу рећи да су ми ови млади људи дали додатну снагу да се још више посветим деци и да им омогућим да уз помоћ добрих људи одрасту угледајући се на њих”, каже Драган.

Милена Алексић, мајка једногодишње бебе, истиче за Срну да је њој, као и њеној ћеркици, ово први новогодишњи пакетић, те да је чини сретном то што није заборављена.

“Било би лепо да, попут ових људи, за мене и моју породицу знају и они који раде у државним службама. Они би морали да знају да у селима далеко од асфалта има оних којима доста обећања `да ће се и за њих наћи неко радно место` или да ће и до нас стићи та помоћ о којој говоре власти из Београда”, наводи Милена.

Он је замолила Стојановића, да путем руководства социјалиста, издејствује да помоћ намијењена преосталим Србима на Космету стигне и до њих.

Извор: Срна