Најновије

Никола Никодијевић: Први пут више од милион страних туриста посетило Београд Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је данас да је у 2019. години први пут више од милион страних туриста посетило Београд. Он је, на конференцији за новинаре у Старом двору, додао да су страни туристи остварили више од два милиона ноћења у години на измаку.

– Трудимо се да из године у годину имамо све бољу понуду. Да добро радимо, показује и податак да су тренутно скоро сви хотелски капацитети у престоници попуњени, што потврђује да Бероград постаје једна од најатрактивнијих туристичких дестинација у овом делу Европе, и у том правцу ћемо наставити да развијамо наш град – навео је Никодијевић.

Он је указао да толики број туриста додатно обавезује, посебно током божићних и новогодишњих празника, када је број гостију у нашој престоници највећи.

– Град Београд већ традиционално организује манифестацију „Београдска зима”, чија је понуда из године у годину све садржајнија. Ове године смо, у оквиру 150 дешавања у граду, припремили више од 700 сати различитих програма за све узрасте и посетиоце – навео је предсеник градског парламента.

Он је за вечерас испред Дома Народне скупштине најавио новогодишњи концерт на коме ће наступити Маја Беровић, Лепа Брена, као и Кики Лесандрић и Пилоти. Такође је подсетио на новоотворено клизалиште на Тргу републике, намењено пре свега за децу, а за старије ће на истој локацији током јануара бити отворени тематски маркети.

Никодијевић је подсетио да ће традиционално, 1. јанаура испред Атељеа 212 бити организована манифестација „Улица отвореног срца”, као и на још четири општине у престоници. Поред забаве за најмлађе, Улица отвореног срца, подсетио је Никодијевић, промовише донаторство за најугроженије суграђане, пре свих за децу. Такође је од 4. јануара испред Храма Светог Саве најавио „Божићно сеоце”, још једну традиционалну манифестацију намењену најмлађима.

Никодијевић је честитап грађанима Београда новогодшње и божићне празнике.

– Пре свега, нашим суграђанима желим срећу, здравље и успех, а свима нама да наставимо да се боримо за бољу и економски просперитетнију Србију и Београд. Сматрам да ће управо 2020. година бити година успеха  – навео је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.