Најновије

Дачић и Ђукић Дејановић за портал Пинк.рс о Божићу Вести

Бадњи дан и Божић, најрадосније хришћанске празнике, већина министара у Влади Србије прославиће у свом дому, ломећи чесницу са најмилијима.

Празник Христовог рођења свечано се прославља у храмовима и домовима оних који поштују јулијански календар, а славе га и министар спољних послова, председник СПС Ивица Дачић и министарка за демографију и популациону политику, потпредседница СПС Славица Ђукић Дејановић.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић ће на Бадње вече присуствовати паљењу бадњака на платоу испред Храма Светог Саве на Врачару.
– Традиционално, сваки пут када сам у земљи, присуствујем свечаности паљења бадњака испред Храма Светог Саве на Врачару, па ће тако бити и ове године – рекао је Дачић.

Министар ће, како каже, након дужег низа година, коначно провести Божић у кругу породице.

– Након дужег низа година, због природе посла који обављам, коначно ћу имати прилику да празнике проведем у кругу својих најмилијих. Много је резултата из нашег дугогодишњег деловања настало, но не смемо ни заборавити колико је породица, као таква, човеково највеће упориште! Радујем се времену са њима, као и следећем новом радном дану како бисмо наставили оно шта смо започели – рекао је Дачић.
Каже да је за њега сваки празник проведен у кругу породице, уједно и најлепши. Зато, додаје, не би могао да издвоји један Божић који ће посебно памтити.

– Баш сваки празник који су обележили мени најближи – остаће дубоко утемељен у сећању. Ипак, током својих радних обавеза, један од Божића који који ми је остао нарочито у сећању, а који је у мени пробудио лавину емоција и топлине, је током моје посете Израелу и Палестини, присуствовао сам поноћној литургији у Витлејему, родном месту Исуса Христа са јерусалимским патријархом – присетио се шеф дипломатије.

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић за Божић ће, како каже, бити у кругу најближих. Посебно се радује јер ће током овог празника бити са својим унуцима.

Њој је, како каже, сваки празник посебан.

– Сваки празник био је на неки начин аутентичан, уз много радости и љубави, праћен одрастањем најпре мог сина, а касније и унука – рекла је Ђукић Дејановић за Пинк.рс.

Извор: Пинк.рс

фото: Рина/Новости