Милићевић: Србија има право и могућност да се бори за свој народ, ма где он био Вести

Одговорном, мудром и прагматичном политиком, председник Србије Александар Вучић потврђује своју доследност у борби за интересе српског народа и Србије као државе која је изградила свој међународни углед.
Србији више нико и никада не може наређивати нити од Србије може направити свог послушника, па чак и да тако нешто покушају и оне земље и њихови лидери као светски моћници. Данас је Александар Вучић одржао лекцију из историје али и лекцију о добросуседским односима и међусобном уважавању и поштовању. Али сигурно највећу лекцију одржао је онима који већ дуже време у континуитету дискриминишу српски народ ван његове матице. Александар Вучић је стао испред српског народа у целини и ставио до знања црногорским званичницима да Срби у Црној Гори нису сами и да ће увек имати подршку своје матице, државе Србије која ће знати и умети да се на легитиман и легалан начин бескомпромисно али ненасилно и мирно бори за њихова права.
Крајње је време да се стане на пут асимилацији Срба у Црној Гори. Ирационалност коју манифестује власт у Црној Гори је прерасла у настојање да Срба у Црној Гори буде што мање. На такву политику Александар Вучић је дао јасан одговор – права Срба у Црној Гори не смеју нити ће бити на било који начин угрожена. Србија има нулту толеранцију за све који Србима ван Србије не мисле добро. То значи да Србија има и право и могућност да се бори за свој народ, ма где он био, а да се у тој борби придржава начела поштовања суверенитета других држава.
Опозицији у Србији и то оном делу опозиције који је политику заменио сплеткарењем, аферама, фалсификатима, Александар Вучић је ставио до знања да нису нити могу бити аутентични заштитници Срба ван Србије јер је њихово лицемерје достигло врхунац лажним оптуживањем Вучића да тобоже дестабилизује Црну Гору. Истина је да би представници тог дела опозиције продали и своју државу и жртвовали српски народ у расејању, само да би дошли до огољене власти и наставили са разним махинацијама и незаконитостима са циљем још већег богаћења, јер им је очигледно мало ово што су баш на тај начин прибавили. Једини гарант да таква пошаст неће бити власт у Србији јесте одговорна, посвећена и доследна политика Александра Вучића у интересу Србије и свих њених грађана.

ПОТПРЕДСЕДНИК НСРС И ПОТПРЕДСЕДНИК СПС
Ђорђе Милићевић

фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.