Најновије

Никодијевић: Одважан државнички говор председника Вучића Београд

За данашње обраћање председника Александра Вучића након сусрета с патријархом председник Скупштине Београда Никола Никодијевић каже да има све карактеристике одважног државничког говора у коме су садржане јасне политичке поруке које Србија шаље својим суседима.

“Као што председник Вучић више пута понавља, ми поштујемо сувереност наших суседа, тежимо миру и стабилности јер је то у најбољем интересу наше државе и наших грађана”, наводи Никодијевић у саопштењу које је достављено медијима.

Истовремено, подсећа, наша је обавеза и дужност да стално бринемо о положају српског народа у суседним земљама, нарочито када су основна људска и мањинска права српског народа угрожена.

Никодијевић каже и да је невероватно је да се нико из међународне заједнице не оглашава нити брине за повреду тих права и нарушавање безбедности српског народа, али су, констатује, “неразумно гласни и груби у обраћању приликом сваког Вучићевог говора и позива на уздржаност”.

“На нашу срећу Србија је данас много јача, њена политичка и економска снага је знатно видљивија и то нам даје за право да верујемо да нико више неће моћи да игнорише међународно призната права која српски народ има у суседним државама”, каже Никодијевић и поручује да ћемо користити сва правна и дипломатска средства да се супротставимо насртајима на вековно културно и верско наслеђе српског народа и у Црној Гори и било где да је то потребно.

Зато сам уверен да је неопходно да данас искажемо јединство у одбрани државне политике и да пружимо безрезервну подршку председнику Вучићу у његовој борби за заштиту равноправног статуса припадника српског народа са другим народима и очување наших светиња.

Извор: Танјуг

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.