Најновије

Душан Бајатовић: У изјави коју је Дачић дао РТС-у је све изречено просто – тачно Вести

Поводом напада Чеде Јовановића, Зорана Лутовца и коментара предоброг и препоштеног читача Устава и закона Родољуба Шабића на изјаве Ивице Дачића везано за ситуацију у Црној Гори : Три брата из истог евроатланског јата , увек слепи за одбрану националних интереса , отворили по четири ока и коментаришу само оно што су желели да чују и да , извучено из контекста , коментаришу .

У изјави коју је Ивица Дачић дао РТС-у  у својству шефа дипломатије  је све изречено просто – тачно ! Ваљда је грех видети да се у Црној Гори спрема отимачина имовине СПЦ , а права оних који се изјашњавају као Срби у Црној Гори , братској нашој држави не постоје али постоји тихи прогон, поништавање идентитета.

Чеда Јовановић признаје Косово и гледа на Републику Српску, по сопственим речима као геноцидну творевину, али не види бунт православних верника у Црној Гори, ни литије ни молебане мирних протеста и вапаја за правдом и поштовањем људских и законских права грађана код нашег НАТО суседа . Зоран Лутовац није дао ниједну изјаву поводом догађаја у Црној Гори . Њему је важна демократија и долазак на власт, па ако може поново да нас усрећи са петооктобарским правилима игре, у којима они који желе да бране национални интерес морају бити суочени са шестим октобром, у име новог светског поретка и правилног послушничког менталитета који једино води у жељену нам Европу, која неће ни њих а камоли све нас . Чистунац Родољуб Шабић  зна све законске и Уставне одредбе правног система Србије али није спреман да зуцне ништа о томе да се у случају доношења општепознатог закона о верским питањима , у Црној Гори суспендовани и прекршени и Црногорски Устав, и закони , и европске норме и правила, и људска права, и демократија и згажена и укаљана историја .

Они су спремни да причају само у Србији и о Србији, што горе то по њих боље . Колико разумем, статистика коју је изнео Ивица Дачић, али и други државни функционери није пребројавање крвних зрнаца по нацији и вери већ позив на разум, на дијалог .

Србија признаје и поштује Црну Гору , иако је Црна Гора признала Косово . Ниједна национална мањина или етничка заједница у Србији нису угрожени ни на који начин . Ратови , креирани не на Балкану, су завршени . Треба чувати мир и стабилност, окренути се развоју . Поставља се питање зашто актуелна политичка елита у Црној Гори види Србе , Србију и СПЦ као реметилачки фактор ? Они су донели насилно такав закон, они су повукли окидач, а сада нападају Србију ! Ако је то због још једне изборне победе и још једне услуге моћним круговима, онда је то слепа улица за владајућу политичку елиту у Црној Гори, али и лош пут за васколике Црногорце . Зато Дачићев позив да сви учествујемо у покушају да уразумимо разуларену политичку елиту у Црној Гори, па и грађани Србије Црногорског порекла, јесте позив на дијалог у коме морамо да се суочимо са реалностима .

Народни посланик Душан Бајатовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.