Dušan Bajatović: U izjavi koju je Dačić dao RTS-u je sve izrečeno prosto – tačno Vesti

Povodom napada Čede Jovanovića, Zorana Lutovca i komentara predobrog i prepoštenog čitača Ustava i zakona Rodoljuba Šabića na izjave Ivice Dačića vezano za situaciju u Crnoj Gori : Tri brata iz istog evroatlanskog jata , uvek slepi za odbranu nacionalnih interesa , otvorili po četiri oka i komentarišu samo ono što su želeli da čuju i da , izvučeno iz konteksta , komentarišu .

U izjavi koju je Ivica Dačić dao RTS-u  u svojstvu šefa diplomatije  je sve izrečeno prosto – tačno ! Valjda je greh videti da se u Crnoj Gori sprema otimačina imovine SPC , a prava onih koji se izjašnjavaju kao Srbi u Crnoj Gori , bratskoj našoj državi ne postoje ali postoji tihi progon, poništavanje identiteta.

Čeda Jovanović priznaje Kosovo i gleda na Republiku Srpsku, po sopstvenim rečima kao genocidnu tvorevinu, ali ne vidi bunt pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, ni litije ni molebane mirnih protesta i vapaja za pravdom i poštovanjem ljudskih i zakonskih prava građana kod našeg NATO suseda . Zoran Lutovac nije dao nijednu izjavu povodom događaja u Crnoj Gori . Njemu je važna demokratija i dolazak na vlast, pa ako može ponovo da nas usreći sa petooktobarskim pravilima igre, u kojima oni koji žele da brane nacionalni interes moraju biti suočeni sa šestim oktobrom, u ime novog svetskog poretka i pravilnog poslušničkog mentaliteta koji jedino vodi u željenu nam Evropu, koja neće ni njih a kamoli sve nas . Čistunac Rodoljub Šabić  zna sve zakonske i Ustavne odredbe pravnog sistema Srbije ali nije spreman da zucne ništa o tome da se u slučaju donošenja opštepoznatog zakona o verskim pitanjima , u Crnoj Gori suspendovani i prekršeni i Crnogorski Ustav, i zakoni , i evropske norme i pravila, i ljudska prava, i demokratija i zgažena i ukaljana istorija .

Oni su spremni da pričaju samo u Srbiji i o Srbiji, što gore to po njih bolje . Koliko razumem, statistika koju je izneo Ivica Dačić, ali i drugi državni funkcioneri nije prebrojavanje krvnih zrnaca po naciji i veri već poziv na razum, na dijalog .

Srbija priznaje i poštuje Crnu Goru , iako je Crna Gora priznala Kosovo . Nijedna nacionalna manjina ili etnička zajednica u Srbiji nisu ugroženi ni na koji način . Ratovi , kreirani ne na Balkanu, su završeni . Treba čuvati mir i stabilnost, okrenuti se razvoju . Postavlja se pitanje zašto aktuelna politička elita u Crnoj Gori vidi Srbe , Srbiju i SPC kao remetilački faktor ? Oni su doneli nasilno takav zakon, oni su povukli okidač, a sada napadaju Srbiju ! Ako je to zbog još jedne izborne pobede i još jedne usluge moćnim krugovima, onda je to slepa ulica za vladajuću političku elitu u Crnoj Gori, ali i loš put za vaskolike Crnogorce . Zato Dačićev poziv da svi učestvujemo u pokušaju da urazumimo razularenu političku elitu u Crnoj Gori, pa i građani Srbije Crnogorskog porekla, jeste poziv na dijalog u kome moramo da se suočimo sa realnostima .

Narodni poslanik Dušan Bajatović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.