Најновије

Проф. др Жарко Обрадовић: Tај закон усмерен против СПЦ и права српског народа у Црној Гори Вести

“Дачић је апсолутно у праву кад тврди да је морална обавеза сваког држављанина Србије који је рођен у Црној Гори да се изјасни о Закону о вероисповести који је усвојен у Црној Гори. Ако хоће.

Јер чињеница је да је тај закон усмерен против СПЦ и права српског народа у Црној Гори. Чињеница је и да актуелни режим води антисрпски политику и то не од јуче, и не само око признавања тзв. независности Косова. Србија је њима већ више од деценије врећа за ударање и дежурни кривац за све. И чим Србија нешто каже или не дај Боже уради око права српског народа у Црној Гори одмах почне хистерија о великосрпским амбицијама и о повампирењу деведесетих. Режим у Црној Гори у томе има подршку и у појединцима из Србије који не желе да се разговара о узроцима сукоба и подела на Балкану, о правима српског народа у новим државама на простору бивше Југославије… Не желе јер се квари стереотип о Србији као дежурном кривицу. Не желе јер се мора разговартии о правима Срба која се не поштују. Критике упућене Дачићу уствари су уперене против Вучића који је први проговорио о Србији на прави начин. И о српском народу. И о њиховим правима која се не поштују.

Вучић је паметно одлучио да не иде за Божић у Црну Гору, то не значи да треба ћутати о ономе што се у Црној Гори збива, поготово када је уперено против Срба и Србије”, истакао је потпредседник СПС и народни посланик проф. др Жарко Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.