Prof. dr Žarko Obradović: Taj zakon usmeren protiv SPC i prava srpskog naroda u Crnoj Gori Vesti

“Dačić je apsolutno u pravu kad tvrdi da je moralna obaveza svakog državljanina Srbije koji je rođen u Crnoj Gori da se izjasni o Zakonu o veroispovesti koji je usvojen u Crnoj Gori. Ako hoće.

Jer činjenica je da je taj zakon usmeren protiv SPC i prava srpskog naroda u Crnoj Gori. Činjenica je i da aktuelni režim vodi antisrpski politiku i to ne od juče, i ne samo oko priznavanja tzv. nezavisnosti Kosova. Srbija je njima već više od decenije vreća za udaranje i dežurni krivac za sve. I čim Srbija nešto kaže ili ne daj Bože uradi oko prava srpskog naroda u Crnoj Gori odmah počne histerija o velikosrpskim ambicijama i o povampirenju devedesetih. Režim u Crnoj Gori u tome ima podršku i u pojedincima iz Srbije koji ne žele da se razgovara o uzrocima sukoba i podela na Balkanu, o pravima srpskog naroda u novim državama na prostoru bivše Jugoslavije… Ne žele jer se kvari stereotip o Srbiji kao dežurnom krivicu. Ne žele jer se mora razgovartii o pravima Srba koja se ne poštuju. Kritike upućene Dačiću ustvari su uperene protiv Vučića koji je prvi progovorio o Srbiji na pravi način. I o srpskom narodu. I o njihovim pravima koja se ne poštuju.

Vučić je pametno odlučio da ne ide za Božić u Crnu Goru, to ne znači da treba ćutati o onome što se u Crnoj Gori zbiva, pogotovo kada je upereno protiv Srba i Srbije”, istakao je potpredsednik SPS i narodni poslanik prof. dr Žarko Obradović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.