Božićna čestitka Đorđa Milićevića Vesti

Patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru čestitam Badnji dan i Božić, najradosnije hrišćanske praznike uz želju da ih provedu u slozi, zdravlju i sreći uz svoje najmilije.

Za nas Srbe, gde god da živimo, gde god da smo rasejani, u danima kad opet mnogi žele da nas razdvajaju i prisvajaju naše duhovne svetinje i naše svetosavske korene, ovaj Božić  je još snažniji motiv naše sloge i našeg duhovnog i nacionalnig jedinstva.

Našu  pravoslavnu veru, koja je srpski narod u prethodnih osam stotina godina sačuvala od svih nedaća i velikih iskušenja i davala nam iznova snagu da kao narod i država opstanemo i ostanemo, moramo i danas čuvati i sačuvati za naše potomstvo.

Srpsko svetosavlje  je i danas najsnažnija duhovna snaga koja čuva naš narod i na Kosovu i Metohiji gde se bori za ostanak na svojim vekovnim ognjištima. Za opstanak  svoje pravoslavne vere danas se na svetosavsk način bore i Srbi u Crnoj Gori kojima žele da oduzmu pravo na veru i svetinje naše crkve koje su tamo još od Nemanjića.

U ove Božićne dane treba sve nas da okupi sloga, dobročinstvo, bratska ljubav i snaga naše vere koja nas je uvek okupljala kada je bili teško, kada je trebalo braniti naše duhovne korene i  otadžbinu.

 

Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić  u miru i slozi ga slavili.

 

foto: Alo

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.