Најновије

Ђорђе Милићевић: СзС не разуме шта значи водити рационалну политику Вести

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић рекао је да изјаве лидера Савеза за Србију говоре да та политичка опција не разуме шта значи водити мудру И рационалну политику у циљу очувања стабилности у региону.

У саопштењу достављеном медијима, а реагујући на изјаве председника Народне странке Вука Јеремића да је план режима да “политички профитира на буђењу народа у Црној Гори пропао”, Милићевић наводи да је Србија данас симбол нових вредности и да дијалог нема алтернативу.

На изјаве Јеремића о бојкоту избора, Милићевић каже да је бојкот избора “легитиман вид борбе СзС”, уз оцену да је то у њиховом конкретном случају једино што им је преостало, односно, како каже, очајнички И губитнички потез.

“Нису успели да од себе направе жртве и да изазову сажаљење код грађана Србије. Тужакање Србије у иностранству и лажно фабриковање афера, дефинитивно, није успело”, навео је Милићевић.

Kаже да су представници окупљени око СзС од почетка разговоре о изборним условима схватили као прилику да “заваравају јавност”, јер, како тврди, њих избори не интересују.

“Слобода медија их интересује толико да то буде само некакав разлог за неизлазак на изборе. Kада неко каже 42 захтева или бојкот, онда то није пут који води ка дијалогу, већ ултиматум”, истиче Милићевић.

Kаже да СзС није показао спремност да створи нове оквире, као остале политичке партије које су учествовале у разговорима, већ су имали само један циљ “да покушају без избора да се дочепају власти И привилегија”.

“У суштини, ако имате програм и идеје које су у интересу грађана, ако имате људе који су гарант реализације тог програма, којима људи верују, поставља се питање – чему онда бојкот?”, упитао је Милићевић.

Србија ће, наводи, имати фер и демократске изборе, додајући да су Влада Србије, радна група и све политичке партије које су учествовале у разговорима кроз реализацију препорука и сугестија, показали конструктивност и напредак који води ка демократском духу.

Он подсећа да су то констатовали и представници Европског парламента.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.