Најновије

Писана изјава потпредседника ГО СПС Ђорђа Милићевића Вести

Даме и господо, уместо што злонамерно тумачите изјаву министра спољних послова, требало би да будете толико коректни и отворено кажете подржавате ли ово што се српском народу у Црној Гори дешава? Зашто ћутите, када знате да је овај Закон и данас званично на снази?

Нема потреба да ви бринете о идеологији СПС-а и да тако замењујете тезе. Уместо да браните историјска права српског народа и СПЦ, ваша лицемерност иде још даље и дајете себи за право да коментаришете резултате рада министра спољних послова, Ивице Дачића и тражите његову оставку, очигледно зато што повлачење признања једнострано проглашене независности Kосова од стране 17 држава, није у складу ни са вашим, а ни са званичним ставом Црне Горе.

Има ли право интелектуална елита да ћути уместо да проговори, сада када је на сцени очигледан атак на српски народ, као што је то чинила у разним случајевима када је требало нападати Србију. Нешто се не сећам да сте и тада када је Црна Гора признала самопроглашено Kосово, били оволико гласни и громогласни. Где сте тада били? И доскорашњи Заштитник грађана, господин Шабић, уместо да се залаже за заштиту законских права Срба и заштиту имовине СПЦ, стаје на анти-уставну и анти-цивилизацијску страну оних који закон крше, а не на страну оних које се за законитост боре. Овај чин црногорских власти демантује сваку логику у односу према вери и цркви, јер док Србија враћа вековну имовину СПЦ, Црна Гора је подржављује.

Јуче је био велики православни празник, Божић, и нисам желео да се на тај дан, јер није у духу нашег празника осврћем на вашу мржњу која је очигледна али данас, било би превише да прећутим и немо посматрам ваше злонамерне изјаве и потпуно некоректан, па и недопустив однос према томе што се анти-цивилизацијским актом црногорских власти отимају не само верска прва и слободе српског народа у Црној Гори, већ и имовина СПЦ и српске светиње.

То што сте се огласили на наш велики хришћански празник нападајући министра спољних послова, који се храбро, истрајно и без одустајања бори за свој народ и државу, довољно говори о онима чија су права наводно угрожена у Србији. Да подсетим да у Србији равноправно са нама живи преко 30 националних мањина. Србија има право и обавезу да брине о свом народ, где год он био, и у тој борби придржава се начела поштовања суверенитета других држава у којима српски народ живи.

Све што су казали на штету Србије, њеног руководства, министра Дачића потврђује сво лицемерје и њихов однос према држави у којој остварују сва своја законска и грађанска права.

Потпредседник ГО СПС
Ђорђе Милићевић

Категорије: Вести|Руководство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.