Ивица Дачић за „Блиц“ о Милановићу: Очекујемо да Милановић ради на побољшању односа са Србијом Вести

Kо год да је изабран за председника Хрватске, а изабран је Зоран Милановић, требало би да ради на побољшању односа између Београда и Загреба, каже за „Блиц“ шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Пре четири дана сумње су развејане, председник Хрватске у наредних пет година биће Зоран Милановић. Kако ће то утицати на односе Србије и Хрватске? Ако је судити према Миловановићевој предизборној реторици, мало наде остаје да ће Београд и Загреб боље сарађивати. Остаје да се види да ли ће када се прашина слегне, Милановић остати при истом курсу, а шеф дипломатије Ивица Дачић каже да од новог лидера Хрватске очекује да се понаша у складу са функцијом.

– Kо год да је изабран за председника Хрватске, а изабран је Зоран Милановић, требало би да ради на побољшању односа између Београда и Загреба. За оцену ће бити времена када новоизабрани председник буде ступио на дужност у фебруару, а нарочито када будемо видели на делу његову политику. Што се тиче релација ка Београду, надам се да ће се његова политика на функцији председника Хрватске разликовати од оне коју је водио као премијер Хрватске и од онога што смо од њега могли да чујемо током предизборне кампање. Србија и Хрватска треба да граде добросуседске односе на свим пољима јер то је важно за стабилност читавог региона. Имамо много простора за сарадњу и ја се надам да ће нови председник Хрватске томе истински да се посвети – казао је Дачић за „Блиц“.

Извор и фото: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.