Најновије

Бранко Ружић отворио јединствено управно место у Сомбору Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је данас у Сомбору Јединствено управно место, а тај пројекат Министарство је подржало са седам милиона динара.

Ружић, који је са градоначелницом Сомбора Душанком Голубовић, отворио Јединствено управно место, рекао је да ће на овај начин грађани брже и ефикасније завршавати своје послове, јер ће им услуге бити доступне на једном месту и неће морати да обилазе више различитих институција.

Грађани ће на Јединственом упrавном месту моћи да заврше своје послове, као што је на пример плаћање пореза, право на дечији додатак, издавање извода из матичних књига и друге, а опремљено је нових 90 квадратних метара простора за услуге МУП-а и за привреднике, захваљујући сарадњи са Привредном комором Србије.

Министар Ружић је подсетио да је ово друго Јединствено управно место, које је отворено уз подршку Министарства, а да је прво у Лазаревцу отворено у септембру прошле године.

„Циљ је да уведемо овај систем у свакој општини и граду у нашој земљи, како би грађани, ма где год се сусрели са администрацијом, увек добили једнак ниво квалитета, љубазности и професионалности“, рекао је министар Ружић.

Министарство државне управе и локалне самoуправе покренуло је овај пројекат 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места.

„Због великог значаја који овакав пројекат има у пружању бржих и ефикаснијих услуга нашим грађанима, подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара“, истакао је министар Ружић.

Извор и фото: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.