Dačić razgovarao sa ambasadorom Holandije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Republici Srbiji Žil Arno Bešur Pluhom.

Ambasador Bešur Pluh je uručio ministru Dačiću pozivno pismo ministra inostranih poslova Kraljevine Holandije Stefa Bloka za učešće na Ministarskoj konferenciji, koja će se održati 23. aprila ove godine u Hagu u sklopu Svetske konferencije o slobodi medija. Holandija je zajedno sa Uneskom domaćin Svetske konferencije o slobodi medija, koja se održava u godini kada UN obeležavaju 75 godina postojanja.

Ministar Dačić je zahvalio na pozivu, podsetivši da je učestvovao na prvoj Svetskoj konferenciji o slobodi medija, koja je u julu prošle godine održana u Londonu, u organizaciji vlada Velike Britanije i Kanade.

Obostrano je ocenjeno da je poseta ministra inostranih poslova Holandije Stefa Bloka Srbiji novembra 2019. godine bila veoma korisna i značajna, kao i da predstavlja osnovu za unapređenje političkog dijaloga dve zemlje na visokom nivou.

Prilikom današnjeg susreta razmenjena su mišljenja i o najznačajnijim aspektima bilateralne saradnje dve zemlje, kao i o regionalnim pitanjima.

Ambasador Bešur Pluh je najavio i da će Ambasada Kraljevine Holandije u Republici Srbiji 21. januara preuzeti od Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu funkciju NATO kontakta za Srbiju u 2020. godini.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.