Гостовање Горана Тривана у “Хит твиту“ на ТВ Пинку: Ми сами себе не можемо да доведемо у ред Вести

Гости Верице Брадић у емисији “Хит твит“ на ТВ Пинку били су министар заштите животне средине Горан Триван, маркетиншки стручњак Небојша Крстић и Срђан Ђоковић.
Претходних дана у јавности се водила полемика о томе да ли је и колико загађење ваздуха веће него претходних година.

Доступни подаци Агенције за заштиту животне средине показују да је годинама уназад ситуација веома лоша у Смедереву, па и Београду, док је у Нишу и Новом Саду претходних година био нешто квалитетнији ваздух.
– Када неко доживи успех, то не пролази најбоље. Момци освоје светско првенство у тенису, певају националне песме, ставаљају се у политички контекст. Ми сами себе не можемо да доведемо у ред – казао је Триван.
– Постоје подаци који кажу да загађење ваздуха није горе од 2010. године. Оно што се променило је да се променила перцепција грађана да је ваздух загађен. Порасли смо, почели смо да схватамо да је то важно. Раније су се криле информације о томе – казао је Триван.
Триван каже да се стандард људи у Србији повећао, али како наглашава, то није главни проблем загађености.
– Ми само желимо да забранимо увоз аутомобилима који су највећи загађивачи, али то не значи да ћемо да сада одузимамо људима садашње – додао је.

Триван је најавио и фондове који ће помоћи да се реши овај проблем, и оценио да је то један од начина да се помогне.

– Велики проблем су индивидуалне котларнице. Ми морамо све те котларнице да прикључујемо на централно грејање. Морамо са мазута да пређемо на гас. Ми грађанима морамо да омогућимо да се по повољним условима прикључе на централно грејање – додао је Триван. Како је рекао да се системски проблеми јавних предузећа могу лакше средити, проблем су, оценио је Триван, појединци.

Министар каже да се 50 година нико није бавио овим проблемом, и да је дужност државе да се овим проблемом озбиљно позабави.

Извор: Ало

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.