Милићевић: Лидери СзС показали шта је за њих демократија Вести

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић изјавио је данас, поводом спорног твита Бошка Обрадовића на рачун Драгољуба Мићуновића, да су лидери Савеза за Србију показали какво је њихово схватање демократије.

Милићевић је оценио да за њих демократија почиње и завршава се њиховим острашћеним и нетолерантним политичким ставом и да за свакога ко мисли другачија од Обрадовића, Ђиласа и Јеремића нема места у “том назови Савезу”.

“Можемо само замислити како би се осионо понашали према грађанима када би дошли на власт, када се сада према својим саборцима, са којима деле политичку идеју – доћи на власт по сваку цену, понашају овако бахато и искључиво”, оценио је Милићевић у писаној изјави.

Када је реч о одлуци ПСГ да не изађе на предстојеће изборе, Милићевић је казао да “представници једне минорне политичке странке” дају себи за право да коментаришу изборне услове који су по становишту свих релевантних чинилаца неупоредиво бољи од свих досадашњих.

“Уместо да коначно прихвате демократију као начин политичке борбе и на изборима покушају добити поверење грађана, демагошким изјавама траже за себе алиби, јер је изборни цензус, ма колики био, за њих недостижан”, рекао је функционер СПС.

Милићевић је истакао да је после великих напора Владе Србије и представника владајућих странака дошло до несумњивог побољшања изборних услова, које су садашњи критичари довели до потпуног бесмисла иако су их они нормирали кроз изборно законодавство.

Извор: Танјуг

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.