Најновије

Тешко решавање стамбеног питања младих стручњака и младих брачних парова Посланичка група

Даница Буквић, народна посланица Социјалистичке партије Србије поставила је посланичко питање Влади Републике Србије

Велики проблем за младе је нерешено или тешко решиво стамбено питање у чије решавање се свакако мора укључити Влада, односно ресорна министарства како би се зауставио одлив кадрова и одлазак младих из земље.

Данас бих поставила питање Влади Републике Србије.

Полазећи од чињенице да Србија у последњих неколико година остварује значајан привредни раст који се огледа кроз велики приливи инвестиција, повећане буџетске приходе и побољшање стандарда грађана, сматрам да у контексту даље развојне, а посебно популационе политике сада имамо простора да се посветимо једној посебној групи наших грађана, а то су младу стручњаци и млади брачни парови.

Подаци говоре да млади све касније ступају у брак, све касније формирају породицу и све касније добијају прво дете. За то постоји више разлога, али су свакако запослење и стамбено питање два најприсутнија. 

           У том контексту Влада, ресорна министарства и министарка без портфеља задужена за популациону политику предузимају бројне проактивне мере, које већ дају значајне резултате. 

           Међутим, још увек је највећи проблем за младе нерешено или тешко решиво стамбено питање у чије решавање се свакако мора укључити Влада, односно ресорна министарства како би се зауставио одлив кадрова и одлазак младих из земље.

 

С тим у вези желим да питам Владу Републике Србије да ли се планира доношење програмског документа и закона којим би се и младим брачним паровима и младим стручњацима омогућило решавање стамбеног питања, као што је то учињено за припаднике одбрамбених снага, војске и полиције којима је омогућено да своје стамбено питање реше под повољнијим условима што, наравно, подржавамо? Хвала.

 

Категорије: Посланичка група