Дачић честитао руској страни формирање нове Владе у разговору са амбасадором Боцан-Харченком Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Боцан-Харченка.

Разговарано је о активностима и плановима за даљи развој билатералне сарадње у наредном периоду, са посебним акцентом на предстојеће одржавање седнице Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, којим са српске стране копредседава министар Дачић, а које је планирано да се одржи у Казању, у марту ове године.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је честитао руској страни формирање нове Владе и изразио најбоље жеље за напредак и благостање братске Русије.

Изразио је посебно задовољство поводом реизбора на функцију у Влади Руске Федерације, свог колеге, министра иностраних послова Сергеја Лаврова, коме је у честитки урученој амбасадору Руске Федерације, пожелео успех на личном и професионалном плану.

„Уверен сам да ћемо, полазећи од вишевековног пријатељства наших братских народа и обостране спремности за унапређење свих видова сарадње наших земаља, која се одликује високим нивоом стратешког партнерства и блискости, и даље заједнички радити у интересу просперитета Републике Србије и Руске Федерације. Желим да истакнем да су наши бројни сусрети и пријатељска, отворена и конструктивна сарадња у протеклом периоду допринели убрзаном развоју и продубљивању односа између две земље у свим областима. Посебно желим да, још једном, изразим захвалност за доследну подршку Руске Федерације у решавању питања Косова и Метохије и очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, као и за помоћ у дипломатској борби коју наша земља води у циљу изналажења мирног и обостраног прихватљивог решења тог питања“, наводи се у честитки министра Дачића министру спољних послова Руске Федерације Лаврову.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.