Гостовање Бранка Ружића у емисији “Добро јутро Србијо“ ТВ Хепи: Захвалност дугујемо матичарима који су пребацили матичне књиге у електронски облик Вести

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић за јутарњи програм Хепи телевизије “Добро јутро Србијо“ је рекао да захвалност дугујемо матичарима који су заслужни да грађани данас не морају да иду од шалтера до шалтера да би остварили своје право.
– Оно што је засигурно присутно то је да је отпочела реформа јавне управе, практично од темеља. Реформа јавне управе, иначе је један од три критеријума за наш европски пут, нешто по чему припадамо или не припадамо том вредносном систему. На пољу законодавног оквира који смо увели, пре свега Закон о општем управном поступку, који је јасно дефинисао обавезу запослених у јавној управи, да све податке о грађанима размењују међу собом – наводи Ружић.
Министар објашњава да је након тога донет инфраструктурни закон, Закон о електронској управи који је дефинисао да размена тих података мора да иде уз помоћ модерних технологија.
– Захвалност дугујемо матичарима који су успели да пребаце матичне књиге у електронски облик. Све је то био предуслов да дођемо до овога да данас имамо ситуацију да грађани нису морали да иду од шалтера до шалтера, да узимају неки папир, податак да би остварили своје право – рекао је министар Ружић.

Извор и фото: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.