Ружић отворио Јединствено управно место у Смедеревској паланци Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је у Смедеревској Паланци Јединствено управно место, а тај пројекат Министарство је подржало са шест милиона динара.

„Драго ми је јер ће сада и грађани Смедеревске Паланке на једном месту, брже и ефикасније, моћи да заврше своје послове и неће морати да обилазе неколико различитих институција“, рекао је министар Ружић и додао да ће и запослени сада имати боље услове за рад.

Он је нагласио да је Министарство за три године успело да издвоји милион евра за подршку градовима и општинама широм Србије да уреде Јединствено управно место и подигну квалитет услуга које пружају грађанима.

„Циљ је да уведемо овај систем у свакој општини и граду“, рекао је министар Ружић.

Грађани ће на Јединственом управном месту моћи да заврше своје послове, као што је на пример плаћање пореза, право на дечији додатак, издавање извода из матичних књига и друге. Ово је треће Јединствено управно место које је отворено у Србији, након Лазаревца и Сомбора.

Министарство државне управе и локалне самoуправе покренуло је овај пројекат 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара, а у 2020. години за тај пројекат намењено је 30 милиона динара.

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.