Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Хепи: Дијалог, разговор и политика треба да се води у парламенту Вести

Гост Јутарњег програма на ТВ Хепи био је потпредседник СПС Ђорђе Милићевић. Тема је била изборни услови и спуштање цензуса.

”Када је реч о изборним условима и изборном законодавству сматрамо да конкретно овај предлог да се смањи изборни цензус са 5% на 3% иде у том правцу . Није тачна констатација да постоји неко правило да се изборни закони не мењају током изборне године. Такво писано правило не постоји ни у једном закону. Са друге стране, ми смо, чини ми се 13. децембра усвојили 4 закона која се тичу конкретно избора и тада то питање нико није постављао. Наравно, нарочито из тог дела опозиције јер су то биле њихове препоруке које смо ми прихватили. Данас, када се говори о цензусу, то је неприхватљиво,”рекао је Милићевић.

Додао је и да није тачна констатација да се тиме угрожавају права опозиционих политичких странака. Како можете угрозити право опозиционих политичких странака које су далеко испод тог цензуса од 5% и када им на овај начин стварате могућност и шансу да добију представнике у Републичком парламенту?

Гостовање можете погледати на линку испод

Извор: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.