Најновије

Милићевић: Црногорска партија затвара очи на чињеницу да је огроман број Црногораца у Србији високо позициониран Вести

ПИСАНА ИЗЈАВА ПОТПРЕДСЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЂОРЂА МИЛИЋЕВИЋА

Црногорска партија нема никакво морално право да захтева оставку министра спољних послова и првог потпредседника Владе Ивице Дачића. Ако ова партија искрено заступа и штити интересе Црногораца у Србији, морала би да прихвати чињенице које су више него јасне и тачне, а то је политика коју воде председник државе и министар спољних послова са циљем пуне равноправности свих грађана Србије пред законом и Уставом, али још више безрезервне и бескомпромисне борбе за интересе српског народа у Црној Гори.

Ивица Дачић никада није дискриминисао Црногорце у Србији, за разлику од црногорских власти које континуирано врше грубу дискриминацију српског народа у Црној Гори, који чину близу 30% од укупног становништва Црне Горе.

Очигледно је да црногорска партија затвара очи на чињеницу да је огроман број Црногораца у Србији високо позициониран у привреди, јавном сектору и што је најважније у политици.

Дакле, шта је то Ивица Дачић рекао осим истине и због чега то вређа црногорску партију која је регуларно регистрована као странка националне мањине са пуним правом да потпуно легитимно учествује у изборној кампањи и изборима.

СПС даје апсолутну подршку свом председнику Ивици Дачићу у његовим настојањима да на најбољи могући начин заштити српски народ у Црној Гори, а још већу подршку има за његове храбре, доследне и принципијалне ставове о правима црногорске мањине у Србији, као и свих других националних мањина.

За Црногорску партију би било далеко боље да се посвети на искрен начин заштити интереса Црногораца у Србији иако Црногорци у Србији немају ни један једини разлог да се сматрају угроженим, обесправљеним или дискриминисаним.

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије

Ђорђе Милићевић

фото: К Михајловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.