Састављачи будуће Куртијеве тужбе за геноцид требало би обавезно да консултују и породице жетелаца из Старог Грацког, убијених из аутобуса “Ниш-експреса”, стрељане деце у Гораждевцу, пострадалих код Радоњићког језера и у Клечки, као и сваког од оних 200.000 Срба који је ОВК протерала са Косова и Метохије”.

То би заиста би јединствен случај у правној пракси да џелат суди жртви и ако је то једна од првих тачака Куртијевог програма онда се гаси и најмања нада за оживљавање дијалога.
Ово је за “Новости” изјавио први потпредседник владе и шеф дипломатије Ивица Дачић, коментаришући излагање мандатара тзв. Косова Аљбина Куртија у парламенту у Приштини током којег је најавио да ће поднети тужбу за геноцид против Србије, као и да ће основати институт за ратне злочине:

– Нарочито је опасна најава увођења обавезног војног рока, јер би тиме Срби практично били натерани да служе тзв. Војсци Косова која је настала рушењем свих важећих споразума и у којој би они сутра, не дај боже, били натерани да пуцају на своју браћу – упозорио је Дачић.

Извор: Новости