Најновије

Дачић и амбасадор Ло Кашо о предстојећој посети министра спољних послова Италије Србији Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у куртоазну посету амбасадора Италије у Београду, Карла Ло Каша и италијанску делегацију Министарства спољних послова и међународне сарадње, која борави у Србији поводом билатералних политичких консултација два министарства.

У разговору је било речи о предстојећој посети министра за спољне послове и економску сарадњу Италије Луиђија Ди Маја Београду, која ће се реализовати 10. фебруара 2020. године.
Током разговора констатовано је да је посета италијанског министра веома значајна, како за даљи развој билатералних односа и сарадње на свим пољима од обостраног интереса, тако и за наставак подршке Италије евроинтеграцијама Републике Србије и региона.

Претходно, у Министарству спољних послова Србије одржане су друге билатералне политичке консултације са Италијом. Делегацију Министарства спољних послова и економске сарадње Италије предводио је генерални директор за Европску унију Винћенцо Ћелесте, док су са наше стране разговоре водили в.д. помоћника министра за билатералну сарадњу амбасадор Татјана Цонић и в.д. помоћника министра за Европску унију амбасадор Дејан Ралевић.

Током две одвоје сесије делегације су размениле мишљења о процесу евроинтеграција Србије и региона, и сарадњи у оквиру регионалних иницијатива. Посебно је наглашен значај континуиране подршке Републике Италије европском путу Србије. Када је реч о билатералним питањима, потврђен је висок ниво билатералних односа, истакнута учесталост размене посета на високом нивоу и сарадња у области економије. Постигнута је сагласност да се трећи круг политичких консултација одржи у Риму у наредном периоду.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.