Најновије

Дачић посетио Чкребића – легенду jугословенске политичке сцене, последњег живог највишег државног функционера из времена Тита Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић посетио је последњег живог највишег државног функционера из времена Титове Југославије, легенду политике тог времена, Душана Чкребића који данас у својој 93. години интензивно прати његово политичко деловање као и борбу за очување државних и националних интереса Србије. 

У разговору, Душан Чкребић се подсетио свог деловања на политичкој сцени док је обављао важне државне задатке на месту председника Председништва СР Србије, председника српске Владе, председника Скупштине Србије, али и док је обављао функцију председника Савеза комуниста Србије и члана Председништва Централног комитета савеза комуниста Југославије. 

Kaкo je Чкребић рекао, он управљање Партијом и деловање лидера СПС прати од када се појавио и истакао у политичкој арени, приметивши његову истрајну енергију и посвећену жељу коју неисцрпно улаже у борбу за очување суверенитета и националног интегритета Републике Србије. 

Председник СПС је изразио задовољство што се сусрео са последњом живом легендом из Титовог доба и што је имао прилику да са њим размени искуство, знање али и да сазна детаље, који нису познати, из историје Југославије и начина вођења политике друга Тита, као и сегменте борбе за опстанак српског народа у нашој јужној покрајини. 

Чкребић је искористио ову прилику да Ивици Дачићу поклони своје три ауторске књиге: ”Коча Поповић- дубока људска тајна“, “Комитерна – бурни догађаји и њихове последице по СФРЈ и Србију” и “Поглед искоса”.

Он је нагласио да редовно прати борбу Србије око повлачења признања тзв. Косова и честитао му је на истрајности и успеху и подржао његово вођење спољне политике, као и жељу да настави да се истински бори за свој народ и државу. 

Душан Чкребић је као председник Председништва СР Србије 1986. године потписао акт о одобрењу наставка изградње највеће светиње у Београду – храма Светог Саве и за тај допринос је пре неколико година од патријарха одликован највишим орденом Српске православне цркве – “Орден Светог Саве”. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.