Prvi skup obeležavanja 30 godišnjice SPS u Novom Sadu: „30 godina – mi stojimo postojano“ Vesti

U prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu danas je održan prvi u nizu skupova kojima će Socijalistička partija Srbije obeležiti trideset godina rada, a moto je –  „30 godina – mi stojimo postojano“.

Okupljenim socijalistima, a bilo ih je blizu dve hiljade, i u holovima i ispred Srpskog narodnog pozorišta, najpre se obratio domaćin, predsednik PO SPS u Vojvodini Dušan Bajatović. Podsetivši na sve godine rada i odgovornosti za Srbiju i njen sveukupni razvoj on je istakao da nikada nije potrebnija partija kao što je Socijalistička partija Srbije, i da je najtačnija parola koja opisuje njenu suštinu upravo ona „svi smo mi pomalo socijalisti“. „Dva su osnovna zadatka socijalista – prvi zadatak je što veći broj glasova, a drugi da imamo novu organizaciju, generacijsku obnovu, da dignemo glavu i da nas bude sve više. Mi smo za internacionalizam i solidarnost“, rekao je predsednik PO SPS Dušan Bajatović.

„ Biti levičar ne sme da znači da izdajete svoj narod, zato nijedan socijalista nikada nije izdao svoj narod. Srbija nam je najvažnija i najpreča“, rekao je okupljenim socijalistima predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

„Socijalisti zato danas govore o patriotizmu i to niko ne može da  nam zabrani i mora da se zna – Srbija neće uraditi sve da bi ušla u Evropsku uniju, neće raditi na svoju štetu! SPS je sa SNS-om da front za Srbiju bude jači, ali mi socijalisti moramo da se borimo za naš identitet, za naš izborni rezultat i ovu crvenu boju ispred koje stojimo“, rekao je predsednik Dačić. 

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma govorio je o 12 godina koalicije SPS-a i JS-a, o planovima za budućnost, jer ova koalicija ima iza sebe dobra dela, ima plan za budućnost i ima ljude koji to mogu da sprovedu.

Obraćajući se prisutnima predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i predsednik Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini Dušan Bajatović poslali su sledeću poruku:

„Za identitet SPS-a, za dobar izborni rezultat, za novu organizaciju partije i generacijsku smenu, za crvenu boju koja je oduvek znak levičara i radnika“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.