Најновије

Ђорђе Милићевић, председник посланичке групе Социјалистичке партије Србије о РЕМ-у Вести

Ђорђе Милићевић, председник посланичке групе Социјалистичке партије Србије о РЕМ-у

Председник посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић приметио је да већ неколико месеци траје хајка и хистерија која је, каже, усмерена од једног дела опозиције која нема ни програм, ни политичке идеје. Милићевић сматра да тај опозициони блок жели да се врати осам година уназад и да се бави уређивачком политиком медија.

“Ми као представници политичких странака треба да помогнемо раду независних тела да ојачају свој рад, а не да их гурамо у политички ринг. Наш посао је да подржимо РЕМ да ради по закону, а не да тумачимо законе онако како неком појединачно одговара”, рекао је Милићевић.

Он је навео да РЕМ није политички субјект и није учесник на изборима, нити, каже, одлучује ко може победити, а ко изгубити на изборима.

Рекао је и да РЕМ нема обавезу да прати изборе у Србији, али ће по налогу Владе Србије, ОЕБС-а и ОДХИР-а пратити целу кампању.

На критике европосланика да су забринути за демократију и слободу медија, Миилћевић поручује да нема разлога и да власт чини све да изборни услови буду што бољи.

“Лицемерно је да било ко из Европе који данас говори о слободи медија није рекао ништа 2011.године када је Верица Бараћ истакла да постоји озбиљна забринутост”, рекао је он.

Он је додао да је врхунац фарсе да се слободом медија “баве они чије су присталице физички насртале на новинаре јер су им постављали питања која им не одговарају или им не одговара њихово присуство”.

Милићевић је такође рекао да прес клипинг у последњих шест месеци демантује опозицију да их нема у медијима, као ни на јавном сервису.

Казао је и да је сагласан да изборне листе учествују у дебатама, али не и они који ће бојкотвати.

Извор: Тањуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.