Slobodan Unković: Beograd je srce Balkana Beograd

Beograd je srce Balkana  naziv je programa u godišnjem katalogu najvećeg Bugarskog turoperatora ” Bohemija” predstavljenom na sajmu turizma u Sofiji, pred oko 150 bugarskih turističkih agencija i predstavika medija.

Slobodan Unković,  zamenik direktora TOB tim povodom je  organizovao sastanak sa predstavnicima gradova prisutnih na ovom sajmu: Niš, Novi Sad, Trebinje, Banja Luka, Leskovac, Loznica, Požarevac i predstavnicima banjskih centara iz Srbije, sa vlasnikom i direktorom najvećeg turoperatora iz Bugarske Bajko Bajkovim. Tema sastanka je bila “Zastupljenost turističkog proizvoda Balkanskih gradova i njihovo uobličavanje u jedinstvenu ponudu za treća tržišta.” Učešće na ovom sastanku uzeli su i direktor Nacionalne agencije za promociju turizma Severne Makedonije Ljupčo Janevski i direktor “HORERS-a” Georgi Genov.

Jedinstven stav učesnika sastanka je da ubrzan rast i razvoj turizma u gradovima i zemljama Balkana upućuje  na potrebu bližeg povezivanja nosioca razvoja turizma i turističkog proizvoda kao i integrisanje potencijala i sredstava namenjenih promotivnim aktivnostima na dalekim tržištima.

Na sastanku je učestvovao i Ambasador Srbije u Republici Bugarskoj Željko Jović i Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji su tom prilikom visoko ocenili  nastup turističke privrede Beograda i Srbije na ovom sajmu.

Turistička organizacija Srbije je organizator nastupa turističke privrede Srbije na međunarodnom Sajmu turizma u Sofiji uz učešće brojnih turističkih organizacija i predstavnika turističke privrede Srbije.

Izvor: TOB

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.