Ivica Dačić: Posle praznika sa Vučićem o izlasku na izbore Vesti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će u narednih nekoliko dana nastaviti razgovore sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Dačić je novinarima u Nišu, gde je SPS obeležio 30 godina postojanja, rekao da su socijalisti predložili lideru SNS-a da razmotri zajednički izlazak na izbore ”na globalnom planu”.

”Mi smo spremni da, ako postoji potreba za tim, da idemo na zajedničku listu imajući u vidu težinu problema sa kojima ćemo se kao zemlja suočavati u narednom periodu”, rekao je Dačić.

Istakao je da je za Srbiju važno da se ekonomija dobro razvija i ocenio da je to jedan od najvećih rezultata saradnje sa SNS-om.

Dodao je da za socijaliste ”nema dileme” oko toga da na izbore ide sa Jedinstvenom Srbijom i, kako kaže, eventualno sa još nekim na lokalnom nivou, te da očekuje dobar izborni rezultat SPS-a.

Dačić je kazao da SPS ove godine obeležava 30 godina svog postojanja, iako je ta partija, kaže, nastavljač ideje koja u političkom životu Srbije postoji više od 100 godina.

”Mi vučemo korene iz tradicije Socijaldemokratske stranke Dimitrija Tucovića i Socijalističke radničke partije Jugoslavije koja je osnovana 1919. godine. Ali, u formalnom smislu SPS je nastala 1990. i zato ove godine obeležavamo taj jubilej”, rekao je lider socijalista.

Najavio je da će centralna proslava jubileja SPS biti održana 17. jula i da će socijalisti do tada imati još nekoliko skupova.

Dačić je kazao da je istorija SPS-a bila praćena novijom istorijom Srbije i da je ta stranka postigla velike rezultate, ali i da je pravila greške i izvlačila pouke.

”Pred nama je da napravimo dobar politički program za godine koje su pred nama na osnovu iskustva i pravaca po kojima se danas razvija socijalistička ideja u svetu”, naveo je Dačić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.