Социјалисти југоисточне Србије прославили 30 година постојања Социјалистичке партије Србије Вести

Ниш, 16.02.2020 – Свечаном академијом у Народном позоришту у Нишу социјалисти југоисточне Србије прославили су 30 година Социјалистичке партије Србије. Гостима су се у препуној сали Народног позоришта обратили председник СПС-а Ивица Дачић, потпредседник СПС-а Новица Тончев, као и коалициони партнер председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.Интерес Србије је да јача своју позицију, да у тешким временима  која нас чекају наш народ буде јединствен јер је то од великог значаја, истакао је Дачић. Дачић је најавио да ће избори унутар СПС-а бити организовани после државних избора како се не би „мешале те ствари уочи изборне кампање“.Социјалисти су 30 година рада обележили у Нишу свечаном конвенцијом у нишком Народном позоришту, а најављено је да ће слични скупови бити организовани и у другим већим градовима у Србији, док ће централна прослава значајног јубилеја бити 17. јула у Београду.

 „Партија мора да осећа дух времена и дух народа. Много тога се променило за 30 година. Опстају и  у природи и у друштву само они који могу да се прилагоде потребама новог времена. И баш зато када данас говоримо о социјализму ми не мислимо на социјализам Стаљиновог типа већ говоримо  о основним идеалима новог социјалистичког покрета, aли је зато потребно добро планирати и имати храбрости да донесете тешке одлуке и онда када то није лако и наравно, имати моралну чврстину да останете доследни и онда када је тешко а не само када је лако“, казао је Дачић и додао: „Са поносом  можемо да кажемо да је ово време прошло, да смо ми имали и огромне резултате и грешака, да смо извлачили поуке, мењали се у ходу и да је пред нама сада како да направимо добар политички програм за године које су пред нама. На основу свега и искуства и на основу основних показатеља и праваца како се развија социјалистичка идеја у свету када је  нова ситуација и када се трага за решењима како доћи до једног праведнијег света у условима неокапитализма и трке за профитом, како се бавити обичним човеком, како да се направи та правична расподела друштвеног богаства, како да све идеје које имамо за права радника, сиромашних, бесплатно школовање, за бесплатно здравство, како да оне буду оствариве. Зато је  битно да се економија добро развија и мислим да је то један од великих резултата које смо остварили заједно са Александром Вучићем свих ових година“, закључио је Дачић.

„Изузетна је част бити домаћин на овако значајном догађају као што је данашња прослава. 30. година СПС-а! 30! Ретке су чак и у европским оквирима, партије које овако дуго трају. СПС не само што траје, него сво ово време обликује политичку стварност Србије , водећи државу самостално или у коалицији са најјачим странкама. Верујем да је снага наше партије снага сваког задовољног појединца који одговорно и ефикасно ради свој посао. Верујем да смо сви мотивисани да будемо најефикаснији и најактивнији до сада. Имамо прилику да покажемо да можемо и боље и стабилније да градимо Србију, сваку општину, сваки град, свако село”-изјавио је Новица Тончев, потпредседник СПС-а и кординатор за југоисточну Србију.

Oбележавању су присуствовали потпредседници СПС-а Бранко Ружић, Александар Антић, Предраг Марковић, Славица Ђукић Дејановић, Ђорђе Милићевић и председник ИО Владан Заграђанин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.