Socijalisti jugoistočne Srbije proslavili 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije Vesti

Niš, 16.02.2020 – Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Nišu socijalisti jugoistočne Srbije proslavili su 30 godina Socijalističke partije Srbije. Gostima su se u prepunoj sali Narodnog pozorišta obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić, potpredsednik SPS-a Novica Tončev, kao i koalicioni partner predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.Interes Srbije je da jača svoju poziciju, da u teškim vremenima  koja nas čekaju naš narod bude jedinstven jer je to od velikog značaja, istakao je Dačić. Dačić je najavio da će izbori unutar SPS-a biti organizovani posle državnih izbora kako se ne bi „mešale te stvari uoči izborne kampanje“.Socijalisti su 30 godina rada obeležili u Nišu svečanom konvencijom u niškom Narodnom pozorištu, a najavljeno je da će slični skupovi biti organizovani i u drugim većim gradovima u Srbiji, dok će centralna proslava značajnog jubileja biti 17. jula u Beogradu.

 „Partija mora da oseća duh vremena i duh naroda. Mnogo toga se promenilo za 30 godina. Opstaju i  u prirodi i u društvu samo oni koji mogu da se prilagode potrebama novog vremena. I baš zato kada danas govorimo o socijalizmu mi ne mislimo na socijalizam Staljinovog tipa već govorimo  o osnovnim idealima novog socijalističkog pokreta, ali je zato potrebno dobro planirati i imati hrabrosti da donesete teške odluke i onda kada to nije lako i naravno, imati moralnu čvrstinu da ostanete dosledni i onda kada je teško a ne samo kada je lako“, kazao je Dačić i dodao: „Sa ponosom  možemo da kažemo da je ovo vreme prošlo, da smo mi imali i ogromne rezultate i grešaka, da smo izvlačili pouke, menjali se u hodu i da je pred nama sada kako da napravimo dobar politički program za godine koje su pred nama. Na osnovu svega i iskustva i na osnovu osnovnih pokazatelja i pravaca kako se razvija socijalistička ideja u svetu kada je  nova situacija i kada se traga za rešenjima kako doći do jednog pravednijeg sveta u uslovima neokapitalizma i trke za profitom, kako se baviti običnim čovekom, kako da se napravi ta pravična raspodela društvenog bogastva, kako da sve ideje koje imamo za prava radnika, siromašnih, besplatno školovanje, za besplatno zdravstvo, kako da one budu ostvarive. Zato je  bitno da se ekonomija dobro razvija i mislim da je to jedan od velikih rezultata koje smo ostvarili zajedno sa Aleksandrom Vučićem svih ovih godina“, zaključio je Dačić.

„Izuzetna je čast biti domaćin na ovako značajnom događaju kao što je današnja proslava. 30. godina SPS-a! 30! Retke su čak i u evropskim okvirima, partije koje ovako dugo traju. SPS ne samo što traje, nego svo ovo vreme oblikuje političku stvarnost Srbije , vodeći državu samostalno ili u koaliciji sa najjačim strankama. Verujem da je snaga naše partije snaga svakog zadovoljnog pojedinca koji odgovorno i efikasno radi svoj posao. Verujem da smo svi motivisani da budemo najefikasniji i najaktivniji do sada. Imamo priliku da pokažemo da možemo i bolje i stabilnije da gradimo Srbiju, svaku opštinu, svaki grad, svako selo”-izjavio je Novica Tončev, potpredsednik SPS-a i kordinator za jugoistočnu Srbiju.

Obeležavanju su prisustvovali potpredsednici SPS-a Branko Ružić, Aleksandar Antić, Predrag Marković, Slavica Đukić Dejanović, Đorđe Milićević i predsednik IO Vladan Zagrađanin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.