Ивица Дачић: Јасно је да Приштина не доноси одлуке једнострано Вести

Понекад се чини да политичари у Приштини доносе једностране акте, али после свих анализа јасно је да они те акте не доносе сами, већ уз нечију подршку, отворену или прикривену, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Он је тако одговорио на питање новинара да прокоментариште која је то велика европска земља стала иза увођења такси, о чему је говорио председник Александар Вучић.

“Да је председник хтео да тачно каже која је то земља он би то рекао, било би мало неодговорно да ја то говорим у његово име, али мислим да није потребно много асоцијација да се погоди која је то земља, с обзиром на то да је мало утицајних земаља у Европи”, рекао је Дачић у Министарству спољних послова након пријема Срба који су стигли из Вухана.

Према његовим речима, нису сви задовољни позицијом да се нешто позитивно дешава, а што ће водити до трајног решења косовског питања, нарочито, истиче, ако нису сагласни с тим принципима понуђених решења.

Упитан да ли очекује да ће Приштина ускоро укинути таксе с обзиром на све већи притисак западних сила, Дачић каже да то “ни видовњаци не могу да кажу”.

“Имајући у виду понашање Приштине, разне изговоре које траже, неке нове идеје које имају, све је то апсолутно противно свему ономе докле смо стигли када је реч о проблемима на КиМ”, рекао је Дачић.

Указао је и да председник привремених косовских институција Хашим Тачи тражи да било који посредник или представник мора да се односи према Косову као према сувереној држави.

“Ја питам Тачија: ”А који се то представник односио до сада према Косову као према сувереној држави?” За ЕУ, ОЕБС, Савет Европе, УН, Косово није независна и суверена држава и ниједан представник тих организација не може да се понаша тако”, подвукао је Дачић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.