Ивица Дачић: Двоје грађана Србије здрави, стижу комерцијалним летом Вести

Двоје српских држављана, који су били путници на броду ”Диамонд Принцес”, здрави су, али нису желели да буду евакуисани авионом Владе Италије, већ их је Амбасада Србије превезла на токијски аеродром одакле ће комерцијалним летом допутовати у Србију, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Он је у писаној изјави достављеној Тањугу навео да су двоје српских држављана јуче касно увече добили обавештење да ће им данас бити дозвољено искрцавање са брода.

Додао је да су они током данашњег дана добили потврду да су 17. фебруара тестирани и да су негативни на корона вирус после чега су се, како наводи, искрцали са брода.

Одатле су превезени у хотел у Токију где их је сачекао представник Амбасаде Србије.

”Обоје су здрави и задовољни завршетком карантина и могућношћу да се после дужег времена врате кући”, навео је Дачић.

Када је реч о 12 држављана Србије, чланова посаде на броду “Диамонд Принцес”, они се, како се наводи, и даље осећају добро, а двоје од њих, који су тестирани, добили су налаз да су здрави.

Најављено је да ће они, који нису до сада тестирани на корона вирус, бити тестирани у наредним данима.

Током данашњег дана брод је напустило 500 путника, а очекује се да сви путници буду искрцани са брода до краја сутрашњег дана после чега ће компанија донети одлуку о динамици напуштања брода од чланова посаде.

Према последњим подацима Министарства здравља Јапана, јуче је регистровано нових 79 позитивних случајева после чега је укупан број позитивних на корона вирус на броду порастао на 621 од 3.011 до сада тестираних.

Амбасадор Србије у Јапану Ненад Глишић раније је за Тањуг изјавио да су се двоје држављана Србије, који су били у карантину на крузеру у Јокохами, укрцали на лет за Европу, а да су остали наши држављани, који су иначе чланови посаде, углавном добро.

На броду, који је био у карантину од 3. фебруара, било је 3.700 путника из 50 земаља, међу њијима и 14 државаљана Србије.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.